Pletter! Tekst & Verhaal, over Rogier van Essen 

Rogier van Essen

Welkom bij Pletter! Tekst en Verhaal. Ik ben Rogier van Essen. Onder de naam Pletter! schrijf ik creatieve en educatieve teksten en werk ik concepten uit.

Geschiedenis en C.V.

 
Van jongs af aan stoei ik al met theater, liedteksten, gedichten en verhalen. Na mijn afstuderen bij Pabo Arnhem wilde ik mij daar verder in ontwikkelen. Ik ging naar de kleinkunst academie in Den Bosch. Daar schreef ik meer en meer. Uiteindelijk besloot ik me volledig toe te leggen op het schrijven. Ik stapte over naar de opleiding Scriptplus, Proza voor kinderen bij de hogeschool in Amsterdam en voltooide deze. Ondertussen werkte ik nog steeds in het onderwijs.
Het schrijven en lesgeven heb ik zes jaar lang gecombineerd. Eerst als basisschoolleerkracht, later als drama- en sportdocent op het MBO. Ik schreef theaterstukken, gedichten, biografieën, lesprogramma's en kinderboeken. Naarmate ik langer schreef, kreeg ik meer opdrachten. Schrijven werd steeds lastiger te combineren met mijn baan als leerkracht. Ik besloot me op het schrijverschap te storten met Pletter! Tekst & Verhaal als gevolg.

Meer weten? Mail mij voor mijn volledige C.V. of kijk op 'wat maakt Pletter! bijzonder?'

Stijl

De website die ik heb gebouwd, staat symbool voor mijn schrijfstijl. Helder, speels en met humor. Ik mag graag buiten de gebaande paden treden als het doel van de tekst dat toelaat.
Mijn stijl sluit moeiteloos aan bij kinderen en jongeren. Door mijn nieuwsgierigheid, ontdekdrang en werkervaring kan ik goed inschatten wat zij over onderwerpen willen lezen en welke toon hen het beste bereikt.
Foto Rogier van EssenSoorten teksten

Mijn portfolio bevat een breed scala aan teksten en concepten. Van tijdschriftartikelen en lesprogramma's tot theaterstukken en gedichten. Hoewel het meeste van mijn werk lichtvoetige fictie is, schrijf ik ook over zwaardere onderwerpen. Dood en ziekte zijn terugkerende thema’s. Deze onderwerpen benader ik met open vizier. Hoe controversieel dat voor volwassenen ook mag klinken, juist bij zware onderwerpen is een 'luchtige' toon en een eerlijk, helder verhaal belangrijk voor kinderen. De realiteit is al ingewikkeld genoeg. De biografie Helmuth, als zij bijvoorbeeld tegen sterren spreken is hier een voorbeeld van.

Voorbeelden van mijn werk kunt u te vinden bij Gedichten, Boeken en Theater.