Pletter! Tekst & Verhaal, Opdrachtgevers 

Opdrachtgevers

Vanwege mijn werkervaring in verschillende vakgebieden, komen ook de opdrachtgevers van Pletter! overal vandaan. De theaterwereld, educatieve uitgeverijen, magazines en particulieren.

Kijk ook eens bij wat maakt Pletter! bijzonder om te zien wat Pletter! onderscheidt van andere tekstschrijvers of lees op LinkedIn wat opdrachtgevers van mijn werk vinden.

Educatieve uitgeverij, lesprogramma ICT voor het MBO, lijn Factor-E
Titel: Bits about Bytes, ICT voor pedagogische professionals Aantal pagina’s: 70 (A4)
ISBN/ EAN: nog niet bekend.

Bits about Bytes is ontwikkeld in opdracht van ROC Nijmegen. Het lesprogramma moest een breed scala aan onderwerpen bevatten. Onder andere eigen vaardigheid, ICT-gebruik in de beroepspraktijk en het begeleiden van kinderen in hun omgang met internet en social media.
In samenwerking met Edu'actief heb ik het lesprogramma gemaakt. Het is een praktijkgerichte methode die bestaat uit een lesboek en een docentenhandleiding. Opdrachtgever ROC Nijmegen was tevreden. ‘Het ziet er prachtig uit, ik kan hier nog wat van leren,’ aldus de opleidingscoördinator.

Lees meer over Bits about Bytes in Projecten/educatief.

Helmuth

Particulier, biografie in opdracht
Titel: Helmuth, als zij bijvoorbeeld tegen sterren spreken.
Aantal pagina’s: 160 (A5)
ISBN/EAN: 978-90-9026965-8
 
Dit bijzondere project is tot stand gekomen na een korte afspraak bij de Bakker Bart. Helmuth was ziek en zocht met spoed een schrijver die zijn levensverhaal kon opschrijven voor zijn jonge kinderen.
'Ik kan videoboodschappen achterlaten, teksten inspreken en fotoboeken maken, maar nergens kan je iemands innerlijk zo mee laten spreken als een boek.'
Het klikte. Tientallen interviews volgden. Zij vormden de basis voor deze biografie.
Helmuth heeft het resultaat nog gelezen. Hij was er blij mee. Hij herkende zich in de persoon die ik had neergezet. De lichte toon en de humor die uit de teksten sprak, vond hij prettig, en de boodschap die hij voor zijn jongens wilde achterlaten vond hij mooi verwoord.

Lees een fragment.
Op LinkedIn kunt u lezen wat de echtgenote van Helmuth van de biografie vindt.Voor vragen over een biografie in opdracht of een voorbeeldinzage, mail Pletter!
 
Blazersensemble, muziektheaterstuk voor kinderen.
Titel: De zingende mug.
Hoofdthema: klassieke muziek en jezelf zijn.
Doelgroep: Scholen, groepen 1 t/m 4 (onderbouw)
Duur: 45 minuten
 
Het J.O.N.G.ensemble wilde een muziektheaterstuk dat geschikt was voor jonge kinderen en scholen. Het doel ervan was om zoveel mogelijk klassieke muziekstijlen met een verhaal samen te brengen. Ik heb de zingende mug voor hen geschreven. Het verhaal wordt zoveel mogelijk door de muziek verteld. Ik omschreef wat er met een scene moest worden gezegd, en het J.O.N.G. ensemble zocht daar muziekstukken bij. Zo is de gesproken tekst tot het minimum beperkt. Deze manier van werken resulteerde in een prachtig interactief theaterconcert. Door afgeschafte subsidies is 'de mug' helaas nooit officieel uitgevoerd. Toch is het een prachtig project waar ik met trots en veel plezier aan terugdenk.