Pletter! Tekst & Verhaal, Wat maakt Pletter bijzonder? 

Wat maakt Pletter! bijzonder?

Mijn naam is Rogier van Essen. Ik ben de oprichter van Pletter! Door mijn werkervaring voor de klas, zowel in het basisonderwijs als het MBO, ben ik vertrouwd met de leefwereld van kinderen en jongeren. Daarnaast heb ik op de kleinkunst academie gezeten en ben ik opgeleid als kinderboekenschrijver bij Scriptplus, aan de hogeschool van Amsterdam. Die combinatie zorgt ervoor dat ik de taal van kinderen goed beheers en hen op creatieve manieren kan boeien en inspireren.

Onderwijs & informatief

De meeste kinderboekenschrijvers weten kinderen wel te bereiken. Dat is tenminste te hopen, maar voor het schrijven van onderwijs is dat niet voldoende. Daarbij heb je te maken met werkvormen, differentiatie, kerndoelen, doorlopende leerlijnen, woordenschat, prestatie-indicatoren en ga zo maar door. Allemaal punten waar een schrijver zonder onderwijsachtergrond niet aan zal denken. Ik heb die achtergrond wel. Dat maakt Pletter! voor partijen met informatieve en educatieve doeleinden een waardevolle partner om mee samen te werken.

Meelezers en testers

Pletter! is een eenmanszaak. Toch gebeurt het ontwikkelen van concepten zelden alleen. Ik beschik over een netwerk van leerkrachten, docenten en andere professionals die ontwikkeld materiaal kritisch kunnen bekijken en eventueel testen in de praktijk.

Nieuwe media en ICT

Ook voor schrijvers en conceptontwikkelaars is ICT een belangrijk hulpmiddel. Toch wordt ICT bij het ontwikkelen van concepten nog weinig ingezet. Voeg bij een spreekbeurtpakket een digibordquiz toe bijvoorbeeld. Simpel, erg leuk, maar het gebeurt zelden.
Uit persoonlijke interesse houd ik ontwikkelingen op ICT-gebied goed in de gaten. Die kennis zet ik graag in bij het uitwerken van ideeën en teksten.
 
Voorbeeld: zie de Prezi Onderzoek! ontworpen voor de lesmethode Onderzoek! van LesLab.nl

Vormgevers

Pletter! onderhoudt nauwe banden met vaste illustratoren en vormgevers.  Mocht u een volledig uitgewerkt concept willen, bijvoorbeeld een magazine of vormgegeven website, dan kan dat tegen een schappelijke prijs. Een van onze contacten is Studio Botterikken. Zij hebben de illustratie op de Homepage van Pletter.nl verzorgd.