Pleter! Tekst & Verhaal, Creatieve projecten 

Projecten: Creatief

Omdat het borrelt en het eruit moet? Omdat het leuk is? Omdat het niet anders kan?  Waarom ik schrijf weet ik niet. Toch maak ik al van jongs af aan gedichten en verhalen en liedteksten. Humor, fantasie en absurdisme vormen de grondtonen in mijn creatieve werk.

De illustratie van Home bevat links naar passages uit mijn boeken, gedichten, verhalen en theaterstukken.

 

Verpletterende Gedichten

Absurde humor, lenig taalgebruik en fantasie. Daar houd ik van in gedichten. Meestal schrijf ik gedichten voor de lol maar ook in opdracht. Het kan zijn dat mijn gedichten in opdracht een andere toon hebben dan mijn eigen werk omdat ze een ander doel dienen. De gedichten in opdracht zijn niet gepubliceerd op de website, maar van mijn kindergedichten wil ik liefhebbers graag laten meegenieten!

Neem gerust contact op als u meer wilt weten over publicaties, gedichten voor volwassenen of gedichten in opdracht.

Het bizarre leven van Figgelioneltrius M'frogglkn

Veel kan ik helaas nog niet vertellen over het bizarre leven van Figg. Wel dat het mijn nieuwe boek is en dat het erg leuk wordt! Nieuwsgierig geworden? Houd Pletter.nl in de gaten en kijk hier voor een voorproefje.

Prinsessen zijn vies!

Iedereen kent ze wel: prinsesjes. Meisjes die het liefst rondstappen in schitterende jurken. Ze houden van keffende rothondjes en commanderen de hele wereld. Deze meisjes hebben alleen één probleem: Ze zijn met zoveel dat er niet genoeg koningen en koninginnen zijn om bij op te groeien. Veel prinsesjes komen dus terecht bij 'gewone' ouders. In een rijtjeshuis! Ze moeten op een roestige, oude fiets naar school terwijl ze gemaakt zijn voor gouden koetsen. Zélf moeten ze hun kamer opruimen terwijl ze daar eigenlijk lakeien voor moeten hebben!
Gelukkig heeft de Hertogin van Escargot een opvangpaleis geopend speciaal voor deze zielige meisjes. Daar worden ze behandeld zoals het hoort. Als prinsesjes. Maar wanneer Roos (die zelf absolúút geen prinses is maar gewoon lui) daar per ongeluk belandt, merkt ze al snel dat het paleis niet is wat het lijkt...

Klik hier voor een passage uit Prinsessen zijn vies!

Theater Mutts

Straattheater

Theater Mutts is ontstaan uit een samenwerking van Rogier van Essen en Wouter Rikken. Het project is begonnen met een combinatie van vertel- en poppentheater. Later zijn de acts meer creatieve experimenten geworden, waarbij bewegingstheater en clownerie de rol van de verteller hebben overgenomen.
 
Bekijk de website van Theater Mutts voor meer informatie of surf naar het kopje Theater.

De website

De website heb ik zelf gebouwd. Hij staat symbool voor mijn werk. Creatief, helder, fantasierijk en tot in detail overdacht. Een voorbeeld hiervan is de achtergrond van dit tekstvlak. Het is de handgescheschreven eerste alinea van mijn nieuwe boek het bizarre leven van Figgelioneltrius M'frogglkn.

Dank aan Pascal Mariany van Mariany Hosting voor zijn ondersteuning wanneer ik vastloop met DreamWeaver, en aan Wouter Rikken van Studio Botterikken voor de illustraties op de Home.